Historie

67.C2.-HISTORIE67.D.-HISTORIE67.E1.-HISTORIE67.F.-HISTORIE67.B1.-HISTORIEDet var betagelsen af persiennens evne til at skærme, styre, regulere og kultivere lyset, der fik Jørn Krab til at starte Art Andersen i 1988.

Med drømmen om at lave verdens bedste, smukkeste og ædleste træpersienne indledte han samarbejde med ledende designere – og præsenterede op igennem 1990erne en række nye persienner og mobile skærmvægge, som blev succesrige og belønnet med en lang række internationale designpriser.

I 1998 førte Jørn Krabs ildhu, idérigdom og begejstring for det nye til udviklingen af den første egentlige dynamiske afskærmning af en stor vinduesfacade – på Arkitekternes Hus i København.

Lige siden har det tætte og frugtbare samarbejde med førende danske og internationale arkitekter været nøglen til Art Andersens succes – og til udviklingen af en stribe innovative produkter og koncepter inden for dynamiske afskærmning i bygninger og rum.

Helt aktuelle eksempler på dette er det industrielt producerede, energibesparende vinduesafskærmningssystem Energy Frames – og Copenhagen Blinds, helt nye eldrevne aluminiumpersienner med den mest avancerede betjeningselektronik – i et rent og forfinet design.

Art Andersen har samarbejdet med Europas største vindueskoncern Inwido om udvikling og markedsmodning af Energy Frames og Copenhagen Blinds.

Og Inwido har etableret et helt nyt selskab – telefon +45 25 56 41 00 og +45 20 70 52 79 – til produktion, markedsføring og salg af Energy Frames og Copenhagen Blinds.

Læs mere om Art Andersen, Jørn Krab og dynamiske facader i Dansk Energi.