The Gherkin – Swiss Re – London – Indvendige tekstilskodderammer

4.B.-THE-GHERKIN4.A.-THE-GHERKIN22.-THE-GHERKIN61.-THE-GHERKINTil restauranten på toppen af The Gherkin, Swiss Re’s hovedsæde i London, har Art Andersen udviklet og udført en afskærmning af indvendige, dynamiske, tekstilbeklædte aluminiumskodderammer. Panelerne er designet i tæt samarbejde med arkitekterne Foster + Partners.

Det krummede, tredimensionelle solpanelsystem er designet specielt til den agurkeformede bygning og består af 12 stk. trapezformede tekstilbeklædte paneler, 2 x 3,5 meter, der er ophængt i et aluminiumskinnesystem, som er placeret langs den indvendige facade.

Panelerne giver således stor kontrol med lysindfaldet i Londons højest beliggende restaurant. Gæsterne kan nyde udsigten ud igennem panelerne, selv når de er trukket for. Men panelerne kan også køres helt væk og parkeres i magasin, når der ikke er brug for dem.